Efficient

Efficiënt is het woord dat ik de afgelopen jaren minstens zo erg ben gaan haten als `goedkoper`. `Alles kèn goedkoper`, is een veel gehoorde kreet. Meestal wordt ze geuit foor mensen die niet zo gek veel zicht hebben op `alles`.  

 

Het wordt natuurlijk nog veel erger als alles goedkoper `ken` dankzij het efficiënte georganiseer van alles. Dikke vermogens worden geïnvesteerd in efficiency en goedkoper. Na een tijdje blijkt meestal dat alles nòg goedkoper `ken` en daar gaan de investeringen weer. Allemaal ten behoeve van de `ekenemie`. Meestal betekent het dat een aantal mensen wordt ontslagen die dan `helemaal door eigenschuld` in een uitkering belanden en de gemeenschap veel geld kosten. Hartstikke efficiënt om je personeelskosten af te wentelen op de gemeenschap. En nog goedkoop ook!

 

Nu word je in dit land helemaal doodgegooid met onderzoekje dit en onderzoekje dat. Mestal leiden die onderzoekjes tot goedkoper en efficiënter zodat er weer een kapitaal aan reorganisaties volgt. Want  ja, zoals het nu gaat, dat is `niet meer van deze tijd`. Als je als consultant geld wilt verdienen aan een organisatie, moet je de leiding duidelijk maken dat hun aanpak `niet meer van deze tijd`. Een nadere precisering van  wat deze tijd dan wel inhoudt, volgt meestal niet

 

Ik zou zo graag willen dat iemand zich waagde aan een, misschien wel, laatste onderzoek. Laten we eens uitzoeken wat al die efficiency en goedkope aanpak ons gekost heeft en plaats dat dan eens naast de opbrengst. Ik ga natuurlijk niet vooruitlopen op de uitkomst maar de kans bestaat dat het echt allemaal veel goedkoper en effciënter `ken`. Weg met die onderzoekjes, weg met `goedkoper`.

 

Tot sterkte,

 

Kaj  Elhorst

 

http// politiek.wordpress.com

Published in: on 27 november 2006 at 3:59  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/27/efficient/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: