De echte Ster

Inderdaad, rekenfoutjes of zo. Het was een brakke dag maar het had niet mogen gebeuren. Klopt. Even zo goed: de meerderheden zijn duidelijk want ook bij 80 zetels blijft de oppositie altijd nog achter met een verschil van 10. Excuses. Toch gek want ik was altijd een ster in hoofdrekenen.

Vandaag is de dag van de sterren. De Michelinsterren wel te verstaan. Ja, het gaat met de gids zo goed dat er een speciale gids voor Nederland is gepland. Hebben wij zo’n sterrengids nodig? Eerlijk gezegd ken ik koks en restauranthouders genoeg die hun werk ook zonder ster “uit de kunst” doen.  Het streven naar één of meer sterren geeft veel gedoe, stress en extra kosten.

Toch is zo’n kwaliteitsinspectie goed. Tijdens mijn bezoek aan Maastreech afgelopen weekend, raakte ik daarvan weer eens extra overtuigd. In twee horeca-instellingen was vooral de bediening bar slecht. “We hadden het druk, beneden, meneer”, was het excuus. Wat heb ik, als klant, daarmee te maken? Als het druk is, moet de restaurateur zorgen voor een goede organisatie en voldoende personeel. Nou heb ik best wel eens ergens begrip voor want die mensen maken dagelijks een anatal kilometers waarvan ik alleen al bij de gedachte pijn in mijn voeten krijg. Toch kan de onzorgvuldigheid ook alle perken te buiten gaan.

Niet reageren op binnenkomst, blijven kletsen met “vriendinnetjes”, bestellingen tot twee keer toe vergeten, alles zonder excuses, me dunkt, ik heb recht van spreken.

Waarom is het zo irritant als horecapersoneel onzorgvuldig werkt? Doodeenvoudig omdat ik na een lange, barre tocht toe ben aan lavenis. Bovendien word ik ook altijd al slecht behandeld door de belastinginspecteur, de contactpersoon van het telecombedrijf, de energieleverancier en de kabelexploitant. Overal moet ik onnodig lang in  een telefonische wachtrij staan. Laat nou die restaurateur die ik de eer aandoe om binnen te komen, mij dan tenminste wel “zien staan”.

Goed, Michelin heeft vandaag zijn dag, in de komende weken zal het nog meer gaan over sterren. De Ster van Bethlehem heeft dit weekend een extra “upgrading” ondergaan door een nieuwe film over de geboorte van Jezus. Pauselijk goedgekeurd dus dat kan niet stuk. Overigens was de actrice die de rol van Maria speelt bij de première niet aanwezig. Ze is met zwangerschapsverlof. Is dat onzorgvuldig? Weet de Paus daarvan en is ze wel netjes getrouwd?

Misschien maakt het allemaal niet zoveel meer uit nu de Paus zich aan het bezinnen is op het condoomgebruik. Het zou een goedmaker zijn voor het gedrag van de onoplettende ober, de belastinginspecteur, de contactpersoon van het telecombedrijf, de energieleverancier en de kabelexploitant. Nog even en de Paus bedient de klanten zoals het hoort. Daarvoor zou ik dan wel een ster willen uitdelen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 27 november 2006 at 8:09  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/27/de-echte-ster/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: