Let’s have a ball

Hoera, de Nederlanders mochten hun jaarlijkse kunststukje weer opvoeren. Deze keer ging het om de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Na afloop was Leiden in Last want , zoals elke keer, was de uitslag lastig. Zo zeiden de deskundigen en politici.

Kletskoek. De uitslag is helemaal niet ingewikkeld maar we kunnen haar wel ingewikkeld maken. Laten we alles nog eens op een rijtje zetten. CDA en PvdA zijn de twee grootste partijen. De SP heeft het meeste gewonnen en de Partij voor de Vrijheid kan niemand serieus nemen. Ook niet al heeft ze 9 zetels. Die zullen voorlopig vooral een clownsopleiding moeten gaan volgen. Verder heeft de ChristenUnie flink gewonnen.

Conclusie: de grootste partij onderhandelt met de grootste winnaar over samenwerking. CDA en SP moeten er samen uit zien te komen. Onwaarschijnlijk maar logisch. Vervolgens vragen beide partijen aan de tweede grootste partij mee te doen want samenwerking met de ChristenUnie levert onvoldoende meerderheid op ,Samen zijn CDA, PvdA en SP goed voor voor 90 zetels. Een comfortabele meerderheid.

Helaas, dat tussen SP en CDA gaat niet lukken en SP en PvdA wrikken ook. Dan de ChristenUnie. Die kan samenwerken met het CDA en enigszins samenwerken met de PvdA. Conclusie, we hebben een kabinet van CDA, PvdA en Christenunie, samen goed voor 83 zetels. Ruim voldoende meerderheid. Let’s have a ball.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst.

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 26 november 2006 at 2:35  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/26/lets-have-a-ball/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

  1. Heb je niet een paar telfoutjes gemaakt, Kaj? Bij mij is 41+33+6 nog altijd 80 (CDA, PvdA en CU) en is 41+33+25 tegenwoordig 99 voor CDA, PvdA en SP…

  2. Misschien was het wat laat toen je dit stukje schreef?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: