Masculist

Jongemannen let op uw zaak! Vorige week was in aanwezig bij een politiek jongerencafé en daar waren het vooral de meiden die het woord deden. Hoe dat komt? Ik zou het niet weten, er zijn allerlei sociologische, psychologische en zelfs hormonologische argumenten die de ronde doen voor het feit dat meisjes het beter doen op school en dus ook in discussies.

Nou heb ik helemaal geen hekel aan meiden maar ik vind het toch belangrijk dat jongens ook hun plaats weten te bepalen in de samenleving. Wat moet je als vrouw met een man die maar een beetje suffig voor zich uit zit te kijken omdat hij het allemaal niet zo goed weet? Ik heb het gevoel dat zoiets hoogst frustrerend is voor een vrouw zelfs al wordt die leegte gevuld door macho-achtig gedrag of liever, vooral als dat macho-achtige gedrag in de plaats komt van verstandig praten.

Daarom roep ik nu de jongens en jongemannen van deze tijd op om toch vooral voor zichzelf op te komen en hun geluid te laten horen. Ga ook eens met je leeftijdgenoten in beraad en praat eens over iets anders dan sport en motoren of gamen. Een gesprek over studie, werkplezier, wereldbeschouwing en cultuur kan minstens zo spannend zijn. Als je denkt dat zoiets saai is, dan ben je bevooroordeeld, net als scholieren die bij aanvang van het voortgezet onderwijs al heel zeker weten dat wiskunde en Duits moeilijk zijn. Zet hem op, kerels!

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 21 november 2006 at 11:04  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/21/masculist/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: