In 1t

Ja, de titel bevat geen typfouten. Ik zal dat uitleggen. Toen ik negen was, zat ik gergeld op de fiets en trapte ik me lens, met de wind mee en tegen de wind in. Ik was Wim van Est of Woutje Wagtmans en nam elke col totdat de tour gewonnen was. In mijn  achterhoofd hoorde ik het juichende en applaudisserende publiek. Ik was fantastisch en als ik thuis kwam dronk ik een extra glas limonade om de overwinning te vieren. Ja, ja., je kunt voor jezelf een hele held zijn.

Nu hoor ik dat steeds meer mensen seks beleven zonder partner. Ze gebruiken een pornoblad of -site om opgewonden te raken en helpen zichzelf , met of zonder gereedschap. Er worden geen eisen gesteld aan het communicatieve vermogen en ook niet aan de erotische vaardigheid. Ik hoor ze tegen het fotootje voor zich al fluisteren: “Ik ben geweldig, hè?” “Nou zeker”, is dan het vaste antwoord. Dat doet denken aan het publiek dat ik vroeger hoorde.

Een tijdje geleden vermeldde ik een paar keer achter elkaar in een column dat ik 60 was geworden. Daarop kreeg ik de reactie: “Je zit er wel mee, hè?” Nou, dat viel op dat moment nog best mee maar nu begin ik te twijfelen. Ik denk echt dat ik oud word.

Soloseks? Ben ik gek geworden of holt mijn verstand zo achteruit? Kom ik van een andere planeet of verkeer ik in een wereld vol autisten? Ik had nu juist het idee dat seks en in elk geval erotiek vooral iets was voor twee, zo je wilt meer, mensen. Dat daarin iets van gezamenlijk plezier lag besloten. Dat schijnt in deze tijd van individualisme niet meer zo te zijn. Er beginnen steeds meer mensen voor zichzelf, ook op dit gebied. Wat een armmoe (ja, de spelling klopt!). Polsgewrichten en vingerkootjes slijten sneller dan ooit en dat is erg nu de vergrijzing toeslaat. Ik heb het gevoel dat mijn medemens in 1t (spreek Engels uit) verkeert.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 21 november 2006 at 12:37  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/21/in-1t/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: