Verkiezingstoorts (5)

Campagnevoeren dat is afzien, het zijn tropenjaren, topsport van olympische kwaliteit, ja zeker, het is niet niks. Deze keer was het laatste weekend dat partijen eens even flink in de bus konden blazen en dan zou je denken dat ze dat ook zouden doen. Nog één keer de spierballen eronder, mensen, en dan uitrusten. Afwachten en hopen dat het niet voor niets is geweest, maar in elk geval zeker weten dat er alles aan is gedaan.. Zo hoort dat te gaan.

Nou, dat viel wel tegen. Eén van de partijen had in mijn gemeente een leuke act bedacht om op straat op te voeren. Echt leuk. Toen ik vroeg hoevaak ze dat zouden doen, was het antwoord: “Een keer of vijf.” Vijf keer? “Het zouden er dertig moeten zijn”, was mijn reactie. Hoevaak moet een straatartiest zijn nummer opvoeren om op te vallen?  Achteraf was twintig keer reëler geweest maar vijf keer…nee, dat is hobbyen, dat is geen campagnevoeren.

Twee partijen waren volledig onzichtbaar in de gemeente en vier partijen gaven de hele zaterdagmiddag acte de présence. Daarvan was er maar één die had besloten nog verder te gaan. In navolging van het Leger des Heils ging deze partij in de nacht van zaterdag op zondag de kroegen in. Ik maak die vergelijking expres want het zegt iets over de bevlogenheid en het geloof in eigen boodschap. Het zegt ook iets over de wetenschap dat in de kroeg wel degelijk stemmen te vinden zijn die er toe doen. 

En het kiezersvolk? Dat toonde zich ’s middags niet buitengewoon geïnteresseerd. Bij de partij die de artiestenact opvoerde, liepen ze bij tijd en wijle dwarsdoor de voorstelling heen. Eén meneer bleef met buggy in de hand en half omgedraaid zelfs middenop de “catwalks” staan omdat hij zo nodig grapjes moest uitwisselen met vrienden. Kopkleppenvolk domineert onze straten. 

Ik weet het niet. Politieke partijen die zich in meerderheid niet inzetten tot en met de laatste druppel zweet en een volk dat alleen maar oog heeft voor de voorgenomen inkopen, wat voor regering verdienen die?

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 19 november 2006 at 2:28  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/19/verkiezingstoorts-5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: