Verkiezingstoorts (4)

Druk, druk, druk … onze campagnevoerende politieke “leiders” hebben het druk. Zó druk dat ze zichzelf voorbij dreigen te lopen en de grootste kampioen van het volk laat het dan ook even afweten. De druk wordt hem teveel.

Ik ken mensen die zelf zó druk zijn dat ze het liefste met rustige mensen omgaan. Soms zijn ze er zelfs mee getrouwd. Ik ken ook rustige mensen en die gaan maar zelden graag om met drukke mensen want ze worden er moe van. Ik ken ook drukke mensen die veel omgaan met andere drukke mensen en daardoor bijna nooit tot enig resultaat komen. Soms zijn ze getrouwd met elkaar en dat loopt dan op den duur op moord en doodslag uit. Allemaal ADHD (Alle Dagen Herrie en Drukte).

 Opvallend aan onze lijsttrekkers is dat ze vaak de tijd niet nemen om hun verhaal te doen. Neem Balkenende die het altijd heeft over “gat” als hij “gehad” bedoelt. Het woord “koninklijke familie” is voor hem als een kilometer drempels voor iemand in een rolstoel. Als hij dat besefte, zou hij wat vriendelijker zijn voor die mensen. Mark Rutte probeert iets terughoudender te zijn maar ook hij heeft de neiging over zijn woorden te struikelen.

En dan de rest…Jan Marijnissen praat vlot maar struikelt zelden of nooit en hetzelfde geldt voor Wouter Bos. Dan is er André Rouvoet die elk woord overwogen kiest en het nog fatsoenlijk uitspreekt ook en een soortgelijke aanpak volgt Femke Halsema.

En nu mijn keuze: mensen die over hun eigen woorden struikelen, vertrouw ik niet. Bij hen klopt iets niet in de coördinatie. Waarschijnlijk gaan denken en handelen bij hen niet harmonisch samen. Dat criterium is gemakkelijk want het sluit meteen een aantal lijsttrekkers uit. Wie denken en spreken zorgvuldig parallel laat lopen en zinnige dingen zegt, spreekt mij het meeste aan. Daar komt dan nog de vraag bij wat dit land op het ogenblik nodig heeft en of de uitverkoren spreker in staat zal zijn om daaraan iets te doen. Zie daar, mijn stemwijzer.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 17 november 2006 at 7:58  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/17/verkiezingstoorts-4/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: