Strop voor Bush

Het geluid van het kraken van atlas en draaier begint te overheersen. Het valt George Bush steeds minder gemakkelijk om de aardbol rond te laten draaien. Democraten in het Huis van Afgevaardigden de baas en de Senaat niet meer als schoothondje. Kritiek uit eigen achterban, gouverneurs die niet samen met hem op tv willen.

En dat allemaal vanwege de oorlog in Irak waarmee hij 3000 jonge Amerikanen nodeloos de dood injoeg en een veelvoud daarvan aan Irakezen. Irak waar hij 300 miljard dollar over de balk smeet, een bedrag waarmee heel Afrika opgetild had kunnen worden in de vaart der volkeren. Dat zou pas geholpen hebben tegen het terrorisme.

Bush en de terreur, corruptie, achterklap, bedrog en afpersing, ze zullen altijd in één adem genoemd worden. Heel wat minder opvallend zijn de vuile kleinigheden geweest waarmee hij probeerde de samenleving naar zijn hand te zetten. Zo wilde hij uitsluitend reclasseringsorganisaties subsidiëren die op christelijke grondslag opereerden. Staatsgeld voor zending onder de boeven dus. Dat is mislukt door het optreden van organisaties voor scheiding van Kerk en Staat.  Ook dat ging al niet door. De zoveelste strop voor Bush.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 8 november 2006 at 7:48  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/11/08/strop-voor-bush/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: