Kolonialen

Mijn ouders waren kolonialen in “de Oost” en in “de West”. Daar is niets ergs mee want van hen heb ik geleerd respect te hebben voor alle culturen en religies, huidskleuren en talen. Dat betekent niet dat elke koloniaal altijd een even lieflijk wezen is geweest of.. nog is.

Europeanen zijn onverbeterlijke kolonialen. Op het ogenblik proberen we onze normen en waarden op te leggen aan Irakezen en Afghanen. Dat is vooral ook ons eigen voordeel want we hopen dat die “barbaren” zich in de toekomst wat coöperatiever zullen opstellen. Ze moeten zich wat meer aanpassen aan de internationale gemeenschap. Die internationale gemeenschap bestaat weliswaar niet maar wij hebben haar als dekmantel wel gecreëerd. De dekmantel voor onze onuitputtelijke bemoeizucht en bedillerigheid. Als dekmantel voor ons “humane” gezicht waarmee we de tragedies van Darfur, Irak, Afghanistan, Zimbabwe, Tibet, Noord-Korea en Iran denken op te lossen.

Onmogelijk natuurlijk. Tragedies moeten in de eerste plaats door betrokkenen zelf  worden opgelost. Wie zich daarin mengt, wordt partij. Dat blijkt maar weer eens uit de gang van zaken rond Jan Pronk. Wie partij wordt, wordt kwetsbaar en wie kwetsbaar is, is al gauw slachtoffer.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 25 oktober 2006 at 7:26  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/10/25/kolonialen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: