Mr en Mrs X

Henk Jan Smits, juryvoorzitter van Idols. Ik ben geen fan van hem en zeker niet van zijn veelal hart- en trommelvliezenverscheurende programma. Toch was ik vanmorgen heel blij met hem omdat hij een wezenlijk onderwerp aanraakte en er een heel duidelijke uitleg bij gaf.

De X-factor. Ze zit in ons allemaal, zo zei hij. Het is de kunst om die factor in jezelf te ontdekken. Dat sluit heel goed aan bij één van mijn vorige stukken op dit weblog, AGA genaamd. Daarin ging ik in op loopbaan, baantjes die soms ook een loopbaan zijn (je moet er veel bij lopen) en langs de kant staan. Smits sloeg wat mij betreft de spijker op de kop. Mensen moeten in staat worden gesteld om de kruising tussen talent en passie te vinden. Daar ligt hun kracht. Eenmaal daar aangekomen, zullen ze zich meer als een vis in hetw ater voelen in werk en privé leven. Dat is voor de samenleving belangrijk want het leidt tot duurzaamheid, optimisme en positiviteit.

Gemakkelijk is het niet om die kruising te vinden. Het lukt veel mensen niet omdat ze blijven hangen in hun driften als hebberigheid, verlangens, behoeften en noem maar op. Daarom zou het onderwijs veel meer gericht moeten zijn op ondersteuning van die speurtocht. Het zoeken naar jezelf en het vinden van de X-factor.

X staat meestal symbool voor alles wat onbekend is en zo is het hier ook. De X moet worden ontdekt, ontmaskerd. Dat is een spannende zoektocht. Laat Mr en Mrs X  nu maar naar buiten komen.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com 

Advertenties
Published in: on 17 oktober 2006 at 8:44  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/10/17/mr-en-mrs-x/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: