Gek

Het zat in de lucht en ik zag het al een paar jaar aankomen. Geert Wilders is bezig krankzinnig te worden. Hij heeft dat zelf gezegd tijdens een spreekbeurt. “Ik word gek van al die moskeeën.” Hij is zich er dus van bewust dat hij gek wordt. Nu denk ik dat hij niet de intelligentie heeft om zelf die analyse te maken. Ik vrees dat zijn therapeut het hem heeft verteld.Het lijkt mij toch een bijzondere positie, therapeut van Geert Wilders, laten we hem Simon Vreugde noemen. “Meneer Wilders, neemt u plaats op de sofa…” “Geen denken aan, Simon, eerst bedek je die Turkse zijde maar eens met een keurige plaid van laken.” Simon haalt zijn schouders op, zucht en zoekt een wollen sprei die hij vervolgens over de bank legt. `Ziezo`, is zijn commentaar. `Nu kunt u gaan liggen` maar weer weigert Geert omdat de sprei van kamelenhaar is gemaakt en uitsluitend geometrische afbeeldingen weergeeft. Dat is hem te islamitisch. `Dan maar op de stoel`, besluit Simon en deze keer neemt Geert plaats.

“Doet u uw ogen eens dicht, meneer Wilders. Wat is het eerste beeld dat bij u binnenkomt?” Wilders schreeuwt het uit en begint hevig te kronkelen op de stoel, zo erg dat Simon hem op de schouder tikt en vraagt of het goed met hem gaat. “Ze proberen me in een burqa te worstelen”, hijgt hij. “Twee Marokkaanse vrouwen en nog iemand waarvan ik het gezicht maar schimmig kon zien.” Simon ziet dat het zweet hem op het voorhoofd parelt. “Heeft u vroeger negatieve ervaringen gehad met Turken of Marokkanen?”vraagt de therapeut. “Nee, maar mijn beste vriend kwam uit Armenië. Tenminste, in zijn naam kwam “jan” voor.”

Geert is weer bij en Simon kijkt hem nadenkend aan. “Is het u al duidelijk wie de derde persoon in uw schrikbeeld was?”vraagt hij. “Ja, ja, het was, het was…”een vloek verlaat zijn lippen. “Het was Marco Pastors, de hadjememaar van de landelijke politiek.” Simon grijnst. “Het wordt een lange weg , meneer Wilders maar u komt er stukje bij beetje vanaf. We beginnen met de eerste helft. Ik schrijf u een hadj voor.” Wilders kijkt zij therapeut ongelovig aan maar Simon schudt zijn hoofd. “Het geloof komt gaandeweg, daarna komen misschien ook nog hoop en liefde.”

Tot sterkte

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 8 oktober 2006 at 10:00  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/10/08/gek/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: