Loederlijk

Normen en waarden zijn het belangrijkste uitgangspunt van onze premier, en man die overigens geen orde kan houden onder zijn eigen volgelingen. Van meet af aan heeft hij niet duidelijk kunnen maken wat die normen en waarden dan wel waren.

“Verloedering” was het sleutelwoord en daarbij wezen premier en zijn volgelingen bij voortduring op jongeren die overlast veroorzaakten, slechte omgangsvormen tussen volwassenen en groeiende criminaliteit. Om daar een halt aan toe te roepen was volgens de premier ieder middel geoorloofd. Dat gold zeker toen de terreur door Al Quaidaboeven haar intrede deed. Vrijheden werden ingeperkt en controles verscherpt. Tweehonderdduizend “professionals” kregen de opdracht om iedereen op de vingers te kijken.

Ondertussen merkte de premier niet op hoe zijn eigen organisatie verloederde. Hoe een tienermeisje uit de les werd weggesleurd, hoe openbare aanklagers en politie keer op keer de fout ingingen en hoe “het volk” meende eigen rechter te kunnen spelen door (vermeende)  criminelen met naam en toenaam op het net te zetten. Daarin paste de beloning van politie-eenheden die meer illegalen oppakken maar al te goed.

Het is alsof de sherrif met zijn possy op jacht gaat en de minst weerbaren van de straat veegt om geld te verdienen. Het is het cynisme van Marco Pastors en Hilbrand Nawijn in één onverteerbare cocktail. Het wordt tijd voor de lente, een frisse wind en een einde aan het gekoeionneer. Loederlijk is onze samenleving geworden en dat moet anders.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 3 oktober 2006 at 6:50  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/10/03/loederlijk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: