Celbiologie

Ik kan opgelucht ademhalen. Een hele groep chimpansees is verhuisd van de apenslachterij naar het onderkomen van de eigen stichting. Daar kunnen de mishandelde en gefolterde, ziekgemaakte en vernederde dieren nog wat rustige jaartjes slijten.

Dat is heel mooi. Ook mooi is dat we met z’n allen iets willen doen aan het pesten op school. Daarover heb ik het een tijdje geleden al gehad. Heel dubbel is dat we zonder met de ogen te knipperen kinderen in de cel gooien omdat hun ouders zich niet “naar het eigen land” terug laten trappen. Dat is toch ongelofelijk. Apen blij, kinderen op school blij, allochtone kindertjes in de vernieling.

Nu blijkt dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegenstander is van opsluiting van allochtone kindertjes in de gevangenis. Even zo goed is er geen meerderheid te vinden voor een motie die deze vorm van staatskindermishandeling wil afschaffen. Waar hebben onze volksvertegenwoordigers last van? Willen ze wel graag goede sier maken door zich openlijk zorgen te maken over de situatie maar geen verantwoordelijkheid dragen voor een besluit daarover?

Misschien laten we de kindertjes nog even in de cel sudderen totdat er een nieuw kabinet is. Dan mogen de kersverse bestuurders hun handen vuil maken aan deze onverkwikkelijke situatie of … iedereen is de ophef al lang weer vergeten. De herinnering komt dan pas boven als er een cel in brand vliegt en de zesjarige bewoner in het brandwondencentrum van Beverwijk overlijdt.

Zo dramatisch hoeft het niet af te lopen. Het kan ook zijn dat de zesjarige tot zijn tiende jaar in de cel blijft, vrijkomt en zich verward en onsociaal gedraagt.  Het proefdierencentrum in Rijswijk zou trots kunnen zijn op zo’n voorbeeld van celbiologie.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 27 september 2006 at 6:48  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/27/celbiologie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

  1. Ja, het zijn de laatste tijd tegenstrijdige berichten. Moet ik blij zijn met het antipestbeleid, als onschuldige 6-jarigen de cel in draaien? Niemand geeft hier echt om. allochtonen worden bijna niet gezien als ‘een van ons’ en worden dagelijks gediscrimineerd en uitgekotst. Maar kamerleden kunnen het natuurlijk niet maken, zich hier OPENLIJK niet druk om te maken.

    Blij iemand te vinden die zich hier wel druk om lijkt te maken. Checkt u mijn blog ook? http://eppursi.blogspot.com/

  2. Ik ben ook als maar zo bang dat u gelijk heeft en dat veel “humanitair” gedachtengoed vooral bedoeld is als decor. Ik zal uw weblog bezoeken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: