Ongeluk bij geluk

Toen wij uit Rotterdam vertrokken…zo begint een bekend lied dat vooral meligheid uitdrukt maar het refrein begint steeds meer te slaan op de gelukvogels van dit land. Uit Rotterdam kun je maar beter vertrokken zijn, naar verre kusten zoals de oevers van de Oude Rijn.

 

Rotterdam brengt de ene na de andere rariteit voort. Leefbaar Rotterdam heeft zich in de afgelopen jaren al gemanifesteerd als een soort Mordor (zie: de Ban van de Ring) waaruit werkelijk de meest afgrijselijke wezens tevoorschijn kruipen. Wezens die in iedere andere beschaafde omgeving teruggejaagd zouden zijn in hun liederlijke ondergrondse holen. Daarbij blijft het niet. Het virus dat deze wezens verspreiden tast ook de vriendelijke bewoners van de Gouw aan. Zo is wethouder Geluk met plannen gekomen om de jeugd van zijn stad te terroriseren. Hij wil de kinderen nog langer naar school sturen dan nu al het geval is. Weg met het spelende kind. Dat is net zoiets als weg met de koe uit de wei.

 

Waar de koe uit de wei vertrekt vanwege een rigide mestbeleid, daar moeten spelende kinderen het onderspit delven om allerlei achterstanden op te heffen. Meneer Geluk begrijpt niet op welke achterstand hij kinderen zet die niet de kans krijgen te spelen. Het was een veel gehoorde kreet uit de negentiende eeuw dat arbeiderskinderen wegteerden omdat zij geen tijd, middelen en plek hadden om te spelen. Op goed geluk af komt de wethouder nu met voorstellen die elke pedagoog het hart verscheurt Geluk streeft naar een wereld zonder kraak of smaak, grijs van kleur, fantasieloos als hij zelf is en los van creativiteit.

 

Het is ten hemel schreiend dat het CDA landelijk de kinderen ook al vroeger de school wil injagen. Op die manier gaat Nederland steeds meer lijken op het klassieke Sparta waar kindertjes vanaf hun derde jaar van de moeder werden afgehaald om een militaire opvoeding te krijgen. Dat was hard nodig want Sparta voelde zich bedreigd. Er zullen altijd redenen zijn om kinderen hun jeugd af te nemen. Als de overheid daaraan mee doet, toont ze haar ware, koude en onmenselijke gezicht.

 

Tot sterkte,

 

Kaj Elhorst

 

https://politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 20 september 2006 at 7:34  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/20/ongeluk-bij-geluk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: