Milieufreak

Ik klap nog maar eens uit de vergadering van de raadscommissie. Van tijd tot tijd hoor je er dingen die je haren te berge doen rijzen. Zo was er bij de laatste zitting een commissielid dat zijn betoog begon met de woorden: “Ik ben niet zo’n milieufreak…”. Je vraagt je af wat zo’n man bedoelt.

Er zijn vermoedelijk mensen die geen last hebben van opgezwollen ogen of een dikke keel vanwege de gore uitlaatgassen op straat. Er zijn ook mensen die het prachtig vinden als een oliekoek aanspoelt op een strand en vervolgens duizenden vogels om zeep helpt. Mogelijk staan mensen helemaal achter het idee om dynamiet op koraalgordels te gooien zodat de vissen in het gebied zonder blubblub naar boven komen.

Een enkeling zal er geen been in zien om onder het ozongat een lekkere huidziekte op te lopen. En dan, wat zou iemand malen om de verscheurende en gierende geluiden van overkomende vliegtuigen terwijl de baby het uitschreeuwt van ellende.

“Ik ben niet zo’n milieufreak”, het klinkt natuurlijk wel stoer, vooral als je met je studie in de lesboeken economie bent blijven hangen. Je hebt ook al gauw het  “no-nonsense” publiek achter je. Dat wordt pas “milieufreak” als ze zelf zien hoe hun familie wegteert van de vuiligheid.

`Ik ben niet zo’n milieufreak”, weet die man wel dat er in de voormalige DDR kindjes zijn geboren zonder hersens vanwege de Umweltverschmutzung? 

Misschien behoort hij zelf daartoe. In dat geval zijn zijn uitspraken te verklaren. Anders niet.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 18 september 2006 at 6:19  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/18/milieufreak/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: