Mafkees

“Mafkees”, riep afgelopen donderdagavond een raadslid naar één van haar collega’s. Dat doe je niet zo maar. Nu valt het raadslid met de nieuwe bijnaam “Mafkees” wel geregeld op, veelal door afwezigheid of zwijgzaamheid.

Deze keer was hij prominent aanwezig en fotografeerde hij de anderen tijdens een hoorzitting. Alleen ik kwam niet op de foto wat ik wel een beetje jammer vond. Niemand wist wat zijn bedoeling was met de foto’s en niemand protesteerde totdat het “mafkees” weerklonk.

Dat kan nog een probleem worden voor “Mafkees” want een ieder heeft het exclusieve recht op de herkenbare afbeelding van zichzelf, in welke positie dan ook. Krantenfotografen hebben daar meestal weinig mee te maken omdat iederen weet wat de bedoeling van de foto’s is. In dit geval lag dat anders.

Ik heb het hem maar op de man af gevraagd. “Ik wil ze op mijn website gebruiken, als sfeertekening van een hoorzitting”, zei hij. Het meest opvallende daaraan is dat de andere raadsleden daarvan kennelijk niet op de hoogte waren. Zij gaan nu figureren op het reclamemateriaal van een kleine, lokale partij. Het is en blijft merkwaardig dat het desbetreffende raadslid zo weinig communiceert met anderen dat hij zelfs zijn collega´s voor het blok kan zetten. Een noncommunicatief raadslid lijkt mij toch wat misplaatst.

Ik denk niet dat de meeste raadsleden ermee zitten. Even zo goed, wie het een probleem vindt, kan `Mafkees `een proces aan de broek hangen of één van de beroemde Venetiaanse maskers meenemen tijdens een toekomstige hoorzitting. Dat biedt de gelegenheid op tijd weg te duiken. Er is één probleem. Wie in de loop van de bijeenkomst alsmaar met zo´n masker zwaait, loopt kans voor mafkees uitgemaakt te worden.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

http://politiek.wordpress,com

Published in: on 15 september 2006 at 7:06  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/15/mafkees/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: