Klaar

Zeker, ik praat wel eens in mezelf. Dat hoort bij de leeftijd. Bovendien praat ik wel eens met mezelf. Dat gebeurde vanochtend ook weer. In de krant las ik dat Aziatische landen veel beter zijn voorbereid op de 21e eeuw dan Nederland. Er volgde een overval van cijfers en vergelijkingen. Vooral wiskunde en aanverwante vakken kwam veel naar voren en ook de term “academische opleiding”.

Het praten met mezelf begon. “Ben ik zo’n suffe katoenlap dat ik niet over een academische graad beschik? Ben ik absoluut onnut en onbegrijpend? Lijkt het maar net alsof ik me de afgelopen veertig jaar staande heb gehouden ook al probeerden talloze anderen me daar van af te houden?” Ja, geef daar maar eens antwoord op als je met jezelf praat. Misschien vind je dat antwoord alleen maar als je een bul hebt om uit te putten.

Ik begrijp in elk geval dat ik in de eenentwintigste eeuw niet meer meetel. Voor mij persoonlijk is dat niet zo erg. Het grootste deel van mijn leven heeft zich vermoedelijk in de twintigste eeuw afsgespeeld. Daar ging het allemaal nog best redelijk. Als ik 2030 haal, mag ik in mijn handen knijpen. Tenminste, als die tegen die tijd niet van de reuma aan elkaar gegroeid zitten. Of de knappe artsen van de 21e eeuw daaraan iets kunnen doen, is nog maar de vraag. Als ik 2046 haal, ben ik 100 maar dat is dan zelfs voor de burgemeester geen reden meer om bij me op bezoek te komen. Koningin Amelia zal het dus al helemaal niet doen.

Gelukkig heb ik een zoon die inmiddels drs.ing. voor zijn naam mag zetten. Mijn andere zoon heeft geen titels al is hij IT-specialist en mijn dochter zal als actrice in de 21e eeuw wel helemaal geen kansen hebben.

Ik vind dit soort berichten verbijsterend maar dat zal wel aan mijn lage opleidingsgraad liggen. Ik vind ze ook onbegrijpelijk omdat het bedrijfsleven zoekt naar vakmensen die handig zijn met handen. Geen titels, wel olie en smeer op de vingers. Ik voorzie voor hen een volslagen mislukt leven in de 21e eeuw. Het proletariaat, dat is hun enige kans en dan volgen de hamers en sikkels, rode vlaggen, strijdliederen, manifesten, prikkeldraad, wachttorens en de hele heisa begint opnieuw. Daar ben ik inderdaad niet klaar voor.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 13 september 2006 at 6:50  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/13/klaar/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: