Elan

Raadsvergaderingen kunnen raar verlopen. Gisteravond had het debat vlot voortgang en we verwachtten dat de discussies rond 22.30 afgerond zouden zijn. 

Dat was buiten de waard gerekend want als laatste punt  op de agenda stond de behandeling van vijf moties over het minimabeleid van de gemeente. Dat ging van Jetje en voor we het wisten was het 00.15 uur. Discussies, bitterheden, gezamenlijk optrekkende oppositie met PvdA en er kwam het nodige uit de bus. Een aardig teken aan de wand voor degenen die denken dat de winst van SP en PvdA geen gevolgen zou hebben.

Opvallend was het optreden van een nieuw, jong en vrouwelijk raadslid dat in haar publicaties van de laatste maanden herhaaldelijk het woord “dadendrang” heeft laten vallen. Nou, die dadendrang kwam er met golven adrenaline uit. Zij debatteerde alsof ze nooit anders had gedaan en met een vanzelfsprekendheid die hoort bij jarenlange ervaring. Althans, zo kwam het over. En daar gaat het vaak om, hoe het overkomt. Die uitstraling leverde resultaten op.

Je zou dat meer willen zien in de raad: bezieling, gedrevenheid, passie. Juist de meer ervaren raadsleden laten het op dat terrein afweten. Sommigen hebben het gewoon niet in zich. Het succes van gisteravond liet in elk geval zien dat ook op sociaal gebied, altijd moeilijk, buit is binnen te slepen mits de “motor” op volle toeren draait. Voor het eerst sinds jaren zag ik het élan van de sociaaldemocratie terug.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 1 september 2006 at 7:06  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/09/01/elan/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

  1. Oeps! Een mooie avond en dan meteen een goed begin van de dag er achteraan. Toch maar heen vrije dag. Lekker aan het werk maar weer.

  2. Ik wist niet dat mijn verhaal zoveel invloed zou hebben!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: