Vertraging

Hoewel ik over een prima auto beschik, vind ik treinreizen heerlijk. Wat is er mooier dan heerlijk achterover te hangen en het landschap voorbij te laten glijden. Te zien hoe het landschap en soms ook de cultuur verandert. Ondertussen vormen zich nieuwe ideeën in mij hoofd, ideeën die nauwelijks kunnen wachten tot ze worden uitgevoerd. Dat is dan wel weer jammer want de trein komt altijd met vertraging aan en dat betekent dat de stress over die ideeën zich ophoopt.

Vandaag las ik dat NS niet genoeg treinen heeft om de nieuwe dienstregeling uit te voeren. Ja, daar zitten  verscheidene kanten aan. In de eerste plaats zal de reiziger niets merken van dat tekort. Hij of zij is al gewend aan vertraging en wachten. In de tweede plaats vraag je je af of ze bij NS wel een goed inzicht hebben in hun eigen capaciteit. Het is alsof ik in mijn eentje contracten aanga voor het schrijven van twintig personeelsbladen en pas daarna tot de ontdekking kom dat ik het niet aankan. Ja, je hebt die dikke bonussenverdienende topmanagers echt hard nodig.

In de derde plaats ligt het probleem natuurlijk bij die wazige overheid die het liefst heel Nederland zou willen privatiseren. Wie laat er nu in ’s hemelsnaam aandeelhouders beslissen over een faciliteit die het algemeen belang dient? Welke overheid steekt er meer investeringen in het private vervoer dan in het publieke?

Natuurlijk, de Nederlandse. Geef nu niet de schuld aan Balkenende want die heeft alleen maar een proces versneld dat was begonnen onder de omhoog gevallen loodgieter Wim Kok.

De geprivatiseerde NS komt er nu dus met vertraging achter dat haar capaciteit onvoldoende is. Als straks Schiphol is uitverkocht, dan treedt daar na een paar jaar een fundamentele vertraging op. Nog even en het hele Schiphol is “cancelled”. Het gelach in Zwanenburg is oorverdovend.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 29 augustus 2006 at 7:03  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/08/29/vertraging/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: