Point of (no) return

Ik zak onderuit in mijn vliegtuigstoel, businessclass compleet met champagne en kaviaar. De tijden dat ik monkeyclass vloog zijn dankzij mijn netwerk al lang voorbij.

Het vliegtuig gaat naar Hong Kong  alwaar ik een Chinees restaurant hoop te openen. Naast mij zit een dikke man die naar sjudoraansj en zwarte thee stinkt. Bovendien leest hij in een krant met arabische letters en…hij heeft zojuist met zijn mobieltje gebeld. “Wie heeft u niet gebeld?”vraag ik hem want je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn. “Ik denk niet dat het u iets aangaat”, antwoordt de man. Nou zeg, wat een agressie!

We zij nog maar net opgestegen of de man gaat op zijn knieen liggen en doet een gebed. Nu valt me ook zijn zwarte baard op en zijn Ruud-Lubbersachtige wenkbrauwen. Bovendien heeft hij wel een heel dikke taille. Wat zou hij onder zijn jas dragen? Het klamme zweet breekt me uit en nog voordat de man weer op zijn stoel zit, ben ik bij de stewardess. “Die man naast me is een moslimterrorist”, fluister ik. “Hij gedraagt zich wel heel radicalistisch en hij is nog agressief ook.”De stewardess verbleekt. Zij rent naar de cockpit en waarschuwt de gezagvoerder. Deze neemt geen enkel risico en vraagt aan de luchtverkeersleiding toestemming om terug te keren. Die toestemming krijgt hij en daarbij escorte van twee straaljagers. “Brandweer nodig?” vraagt de luchthaven. De gezagvoerder denkt van niet. “Commandotroepen?”de gezagvoeder denkt van niet. Hij loost lustig kerosine in het IJsselmeer en landt even later op Schiphol. Mijn enge buurman wordt door de marechaussee in de boeien geslagen en weggevoerd. Drie dagen later is hij op tv met een claim voor schadevergoeding.

Osama lacht zich rot. `We hoeven echt niets meer te doen`, giert hij tegen zijn trawanten. `Die hele samenleving helpt uit pure angst zichzelf naar de knoppen. Moeten ze maar geen varkensvlees eten.`

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 24 augustus 2006 at 7:25  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/08/24/point-of-no-return/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: