Klippen

Terug naar de veertig urige werkweek, versoepeling van het ontslagrecht, loonbeheersing, hogere ziektekostenlasten. Balkenende blijft op alle fronten bezig Nederland regelrecht de negentiende eeuw in te moderniseren. Nog even en medewerkers moeten een boete betalen als zij het raam openzetten. Wat zeg ik?

Toekomst is dat al niet meer. In Groningen is een bedrijf dat medewerkers alleen binnen de officiele pauzetijden naar de WC laat gaan.  Zij mogen tijdens het werk ook al haast niet meer met elkaar te praten. Nu ze het niet meer in hun broek kunnen doen vanwege de uitgewisselde grappen…een natte broek blijft mogelijk.

Het moet onze premier als muziek in de oren klinken. Personeel moet je flink onder druk zetten, in het spoor laten lopen en geen flauwsies! Het is helemaal niet gek dat Jan Peter zo redeneert. Zijn grote leermeester, Abraham Kuyper, beroemde zich weliswaar op zijn sociale gevoel en voerde belangen van de kleine luyden hoog in het vaandel, maar hij liet ze ook in elkaar hakken bij de eerste de beste staking. Het christelijk onbarmhartige optreden is mij een doorn in het oog. Ik heb veel met religie en `bovennatuurlijke` zaken maar de hypocrisie van de leidende christendemocraten is voor mij onverteerbaar.   

 Tot sterkte,

Kaj Elhorst

http politiek.wordpress.com

Advertenties
Published in: on 18 augustus 2006 at 11:41  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/08/18/klippen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reactiesPlaats een reactie

  1. Alles goed gegaan met de poezen tijdens de vakantie? De tijd genomen om een flinke dikke pil te lezen? Lekker uitgerust? De verontwaardiging heb je nog niet afgelegd zie ik, dat is mooi. Als er niet een paar stevige kritische noten gekraakt worden heeft het fluisteren niet zoveel zin tenslotte. Het reces is bija écht afgelopen, dan stappen we vol goede moed weer in de achtbaan!

  2. Het feit dat de bevallige Hélène als enige op jouw website reageert doet mij de wenkbrauwen fronsen. Zouden jullie wat meer hebben dan alleen een rood hart? We zullen het moeten lezen uit de artikelen van jou Kaj in het WW. Hoe lief ben je voor de arbeiderspartij of juist niet.
    Nee, niks aan de hand met me. Alleen rustig bij het WW op de redactie en eigenlijk wordt het tijd voor actie. Kom we gaan eens wat leuks doen, schud ze wakker die mannen en vrouwen in het Alphense glazen huis der democratie.
    Handje nodig?

  3. Zoals je weet heb ik je hulp al ingeroepen bij het doen van iets leuks. Het is in deze wereld nu eenmaal altijd wachten op de centen en … de krentenwegers zijn onder ons.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: