Kom, kommer, komst

Als docent laat ik cursisten nog wel eens een verhaal schrijven aan de hand van een paar ogenschijnlijk losse woorden. Dat levert veelal de prachtigste producten op. Vandaag wil ik het zelf ook eens proberen. 

“Kom, kom”, zei de oude wijze politicus. “We kunnen onmogelijk in de toekomst kijken en koffiedik bezorgt me koude rillingen. Nee, ik beloof dat we de zaak later nog eens zullen evalueren, sterker nog: ik zal periodiek verslag doen. Verder zien we wel.”

Kommer en kwel trokken over het land. De honger en schaarste heersten alom en zelfs de politici zaten met magere, bleke gezichtjes naar elkaar te kijken. Nee, dit had niemand kunnen voorzien. Die van de oppositie, die hadden het wel voorspeld maar dat waren ook altijd van die zwartkijkers. En nee, ze mochten nu niet steeds weer zeggen “We hebben ervoor gewaarschuwd”. Achteraf praten was altijd erg gemakkelijk. Hoe het nu verder moest? Ja, dat wist ook de oude, wijze politicus niet. Zelfs al had hij het gewild, koffiedik was nergens meer te krijgen.

De komst van een journalist temidden van het politieke gezelschap leverde vooral beroering op. De man strooide maar wat nieuwe ideeën om zich heen maar daar konden de politici niets mee. Ook de oude, wijze politicus zag er niets in. “Nee zeg, zo’n journalist draagt ten slotte geen verantwoordelijkheid. Hij schrijft alleen maar wat en meestal nog fout ook.”

Nou, ik geloof dat het aardig gelukt is al klinkt het allemaal wel weer erg negatief. Maar ja, “daar is hij journalist voor”, zei de oude, wijze politicus. Toch ga ik binnenkort kijken of ik met dezelfde drie woorden een positief stukje kan schrijven.

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 12 juli 2006 at 12:03  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/07/12/kom-kommer-komst/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reactiesPlaats een reactie

  1. Je stukjes aangaande kom(kom)(mer)(st)hebben wel iets van de stijl van Remco Campert met zijn Mallebrootje-personage. Leuk geschreven! Komt er nu ook nog een serie met kwam, kwammer, kwamst? Ik had graag een kwamkwammer van u, want de komkommertijd is weer achter de rug?

  2. Wie weet! En ik had me nog zo voorgenomen niet te refereren aan
    Mallebrootje! Ik weet het, achteraf vond ik ook dat het er iets van weg had.
    Dat jij het ook zo ziet, lijkt me een compliment. Bedankt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: