Beurs

“Als je een goed stel hersens hebt, moet je ze goed gebruiken”, lijkt mij een goed advies.

Zou minister Hoogervorst een goed stel hersens hebben? Hij komt wel geregeld met ideeën maar ja, dat zegt niet zoveel. Nu wil hij weer de ziekenhuizen beursgenoteerd maken. Het lijkt mij een prima plan en ik zou hem willen adviseren te kijken naar de beursnotering voor gevangenissen, muskusratten, politie, zeehonden, de krijgsmacht, begraafplaatsen, ministers en staatssecretarissen, poema’s op de veluwe en, niet te vergeten, de koningin (vooral in verband met de concurrentieprikkel). De laatste kan misschien worden gekocht of overgenomen door het Republikeins Genootschap of door een conservatieve denktank in de VS.

Hoogervorst heeft het goed met ons voor. Hij is ook een heldhaftig strijder tegen kwakzalverij. Vol dedain spreekt hij over therapeuten die middelen en geneeswijzen gebruiken die hij niet in zijn studieboeken terug kan vinden. Alsof die therapeuten niet verder komen dan pianospelen en gras eten.

Zelf blijft hij trouwens maar op een en hetzelfde spoor voortdenderen. Privatisering en beursnotering zijn goed voor de economie en DUS voor de samenleving. Hij doet mij denken aan die arts die zijn aidspatienten een volle portie penicilline gaf omdat dat ook zo goed helpt bij longontsteking (en dat treedt ook wel bij aidspatienten op). Een soort maatschappelijke kwakzalver. Mijn hersens worden zolangzamerhand beurs van het denken over zijn werkelijke beweegredenen.

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com   

Advertenties
Published in: on 5 juli 2006 at 7:33  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/07/05/beurs/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: