Beregevaarlijk

Beer Bruno is dood. Bruno was mensgevaarlijk geworden, zo meenden de Beierse autoriteiten. Hij had zich verstout een poging tot aangifte te doen bij een plaatselijk politiebureau. Aangifte van achterklap en vooroordelen, misschien wel van discriminatie, lijkt mij.

Bruno was mensgevaarlijk geworden. Vergis ik me nu? De beer is toch dood? Ik heb nog niets gehoord van menselijke slachtoffers. Volgens mij zijn mensen beregevaarlijk. Mensen willen niet meer leven met een risico in de omgeving en schakelen het dan ook maar meteen definitief uit. Ze zouden ook kunnen afspreken hun gedrag aan te passen aan de nabijheid van een beer. Dat wil zeggen: geen honingpotten en suikers buiten laten staan, voedselafval goed wegbergen, niet alleen de bergen in … maar ja, dat zal wel weer teveel gevraagd zijn. Wij leven niet MET maar LANGS de dieren.

Mensen zijn beregevaarlijk. Dat ondervinden niet alleen de beren maar ook de mensen. Irak, Afghanistan, Congo, Oeganda, Zimbabwe, Colombia, Antwerpen, New York … Ik weet zeker dat mensen ook mensgevaarlijk zijn en dat blijven ze zolang ze zich niet kunnen inhouden om tamelijk weerloze dieren af te schieten.

Tot sterkte 

 Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 27 juni 2006 at 7:06  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/27/beregevaarlijk/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: