Papa fume une pipe

Alexander Souris dus. De man die de vunzigheid van het Binnenhof niet smerig genoeg vond en er daarom nog maar wat boven op deed. Ja zeker, hij bevuilde het eigen, vervuilde, nest nog eens extra. Hij mag D66 naar de verkiezingsoverwinning gaan leiden. Persoonlijk had ik Marco van Basten en zijn Oranjejongens meer kans op succes gegeven.

Voor monsieur Souris heb ik wel wat tips. Stap eens van dat onzinnige milieugezeur af. Ten slotte heb je zelf meegewerkt aan de verdere verasfalterig van Nederland onder leiding van Karla Peitsche. Je hebt dus dioxine op je hoofd. Laat het milieu over aan partijen die er daadwerkelijk een punt van maken. Stop ook met die bestuurlijke vernieuwingswaanzin en pas nu gewoon eens de democratische beginselen toe die tot nu toe gelden: een minister treedt af, desnoods zonder excuses aan te bieden, als hij of zij de Kamer verkeerd heeft voorgelicht. Dat alleen al zou de politiek zoveel dichterbij de burger brengen. Doodgewone oprechtheid doet wonderen.

Een nieuw kroonjuweel voor D66 heb ik ook. Zet je met volle energie in voor een systeem van openbaar vervoer dat de jaarlijkse discussies over bredere snelwegen en een voortplanting van verbindingen overbodig maakt. Maak het openbaar vervoer ook openbaar door lage tarieven. We betalen er genoeg belasting voor. En ten slotte: wees een man en pleit voor de stopzetting van die krankzinnige "vredesoperaties" die nog nooit, waar dan ook, tot een bevredigend resultaat hebben geleid.

Als je dat doet, steun ik je met toeter, vlag en wimpel en wie weet zet ik nog een gekke hoed op ook.

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 26 juni 2006 at 7:37  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/26/papa-fume-une-pipe/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: