Dierenwelzijn

Deze week kwam mijn lijfblad binnen "Levende Have". Het tijdschrift bevat allerlei leuke en ook minder leuke artikelen over hobbyboerderij. Deze keer trok een artikel met nadruk mijn aandacht. Tussen schapen, ezels, nandoe's en varkens was er ook aandacht voor de wethouders dierenwelzijn. In een column maakte de schrijfster heel goed duidelijk wat het belang is van die portefeuille. Helaas denkt een groot deel van de mensheid nog steeds dat dieren niet veel meer zijn dan een fiets of kruiwagen. Dingen waarmee je naar believen kunt rommelen.

Dat een dier een bestaansrecht van zichzelf heeft, dringt bij veel mensen niet door. Het is nog steeds toegestaan om voor de sport levende vissen een haak door hun bek te slaan onder het mom dat ze er niets van voelen. De verkoop van elftallen goudvissen en oranje kanaries voor de WK is, zij het tijdelijk, minstens even misselijkmakend. Want waar blijven die dieren als het oranje-gedoe voorbij is?

Een wethouder dierenwelzijn zou een verordening kunnen maken die deze exploitatie van dieren in de gemeente verbiedt. Zo geeft "Levende Have" nog een reeks van redenen waarom de portefeuille dierenwelzijn serieus te nemen valt. Ik zou er dan ook op willen aandringen dat de gemeenteraad de wethouder een abonnement op "Levende Have" geeft. Het blad kan dan een plaatsje krijgen op de tafel naast allerlei gewichtige bladen over bestuur en bedrijfsleven, machtige mannen en rijkaards.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http:/politiek.wordpress.com

Published in: on 25 juni 2006 at 10:15  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/25/dierenwelzijn/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentPlaats een reactie

  1. Beste luizenfluisteraar,
    Zo snel als mij gegund is, breng ik een nota dierenwelzijn tot stand. Daarin zullen zeker aspecten komen die in brede zin dierenwelzijn betreffen. Echter, het zal ook de luizenfluisteraar bekend zijn dat geen enkele wethouder in staat is verordeningen vast te stellen die tegen bestaande wetgeving ingaan. Velen zouden dat willen, echter, daarvoor hebben we een regering en een Tweede Kamer. Hoe dan ook, ik doe mijn uiterste best!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: