Henkes wint

Henkes wint. Een tijdje geleden vroeg ik me nog af of Remkes of Henkes de overhand had. Nu weet ik het zeker. De minister heeft last van alcoholische draaikolken met zijn criminalisering van de journalistiek.

Afluisteren van journalisten is een misdaad in een democratische samenleving. Het is ook een misdaad als de geheime dienst dat doet. Nu zijn er wel eerder bestuurders de mist in gegaan door misdaden (de Amerikaanse president Nixon bijvoorbeeld) maar dat het in Nederland ook zou kunnen gebeuren. Ja, waarom ook niet?

De politie heeft altijd de mond vol over mensen die het onderzoek belemmeren. Daaraan maken het OM en de Nederlandse KGB zich nu ook schuldig. Door af te luisteren belemmeren zij het journalistieke onderzoek. Criminelen die weten dat "der Feind mithört" zullen zich wel wachten om nog met een journalist te spreken. Daarbij hanteert de overheid het argument dat zij opereert ten behoeve van onze veiligheid. Deze column is te klein om een boekje daarover open te doen maar ik verzeker iedereen dat, bijvoorbeeld, de veiligheid op Schiphol een organisatorische puinhoop is. Laat Remkes daaraan maar eerst eens iets doen, voordat hij de waakhonden van de democratie belaagt.

Het zou me niets verbazen als er bij Remkes voortdurend ideeën over veiligheid opBORRELen. Je never can tell.

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Http:// politiek.wordpress.com

Published in: on 22 juni 2006 at 7:35  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/22/henkes-wint/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: