Virus

Russen zijn onze natuurlijke bondgenoten. Ik houd van Rusland met zijn uitgestrekte bossen en toendra's. Ooit zal Rusland lid worden van de Europese Unie. Dat zou voor beide partijen tenminste wel het beste zijn.

En toch…vanmorgen schrok ik op. Russische jagers schieten in het wilde weg trekvogels dood. Uit angst voor de vogelgriep. De vogelgriep die in heel Azie, naar ik meen, 16 doden heeft opgeleverd (op een bevolking van vierenhalf miljard), jaagt de Russen de stuipen op het lijf. Het virus kan zelfs muteren en besmettelijk worden van mens tot mens. Het volgende doemscenario kondigt zich aan.

Het verschijnt uit de monden van Nederlandse en andere virologen. Zij heffen waarschuwend de vinger op om ons te behoeden voor de volgende gesel Gods. Er waart een wonderlijk angstsyndroom door de wereld. Angst voor werkloosheid, angst voor terrorisme, angst voor onbekende godsdiensten, angst voor vreemdelingen die binnendringen en illegaal worden, angst voor goddeloosheid, angst voor God, angst voor Joods kannibalisme, angst voor georganiseerde misdaad, angst voor verlies op het WK voetbal, angst voor klimaatverandering, angst voor de varkenspest, angst voor de vogelgriep, angst voor…

Ik zie daarin het werkelijke virus dat onze samenleving bedreigt. Duizenden gezonde vogels dood, miljoenen mensen doodsbenauwd. Tegen het virus dat angst heet, bestaat op het ogenblik veel te weinig vaccin.

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://politiek.wordpress.com

Published in: on 20 juni 2006 at 6:54  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/20/virus/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: