Warmtefront

Het is hier bloedje heet, mijn hoofd wordt er suf van en mijn darmen spelen op. Het maakt niet veel uit of ik alle ramen open zet, ik heb niet veel zin om zaken daadkrachtig aan te pakken of eens echt ergens over na te denken.

 

Zou het op zo’n ministerskamer ook altijd zo heet zijn? De daadkracht die dit kabinet uitstraalt is echt verbluffend. Minister Bot wil dat Guantanamo Bay dichtgaat en hij verwoordt dat op bijzonder dreigende wijze: “Met een grootmacht als Amerika (alsof er verder geen werelddeel van die naam bestaat) moet je altijd maar het vertrouwen hebben …

Nou ik kan minister Bot vertellen dat Georgie Texas vannacht van de stress in zijn bed heeft liggen springen. Hij kreeg het daarna heet en het zweet gutste over zijn voorhoofd. Zulke krachtdadige taal, daar kreeg hij het gewoon Hispano benauwd van!  Vanmorgen vroeg heeft hij Gondeltje Rijst dan ook meteen opdracht gegeven om eens even te polsen of alles nog “kits” was in Den Haag.

 

En terecht. Nederland is de enige natie die met verstand van zaken zijn puinhoop in Broken Orleans kan opruimen. Het is ook het enige land dat zijn Verdeelde Staten van Amerika afdoende kan beschermen tegen vloedgolven in de toekomst. Nu het warmtefront met zijn hurricanes weer nadert begrijpt Georgie dat maar al te goed. Hij heeft ons nodig. Nee, die Bot dat is er een die we in de gaten moeten houden. Hij zou echt in staat zijn tot een staatsgreep op Malta, aan het hoofd van een troepenmacht.

 

En Nederland moet ook uitkijken. “We” winnen in Duitsland en “we” schieten er op los in Afghanistan om vervolgens vragen te stellen over het optreden van “onze” jongens. Daar houd ik van. Kritisch zijn op het dodend vermogen van je soldaten. Het lijdt geen twijfel, Osama Bin Laden en zijn aanhang sidderen nog meer voor ons dan Georgie.

 

 

Tot sterkte,

 

Kaj Elhorst

 

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 13 juni 2006 at 8:31  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/13/warmtefront/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: