Oren om te horen

Afgelopen zaterdag heb ik naar Zembla gekeken en gezien hoe  mijn collega Arnold Karskens door de voorzitter van de hoorcommissie Afghanistan werd afgezeken en gekoeionneerd. Persoonlijk was ik meteen opgestapt en had ik de dames en heren onmiddellijk een prettige kerst toegewenst. Dag meneer De Graaf, pseudo-democraat! Ik heb ook gezien hoe deskundigen werden afgewezen en afgebeld omdat zij mogelijk een afwijkend standpunt innamen.

Dit is dus de democratie die wij aan landen als Afghanistan en Irak willen opleggen. Aan de buitenkant mogen de kiezers hun bestuurders kiezen op basis van vrolijke verhaaltjes over zuur, zoet en slecht en goed. Aan de binnenkant wensen de heren en dames bestuurders niet te luisteren naar mensen die verstand van zaken hebben. Zoals gezegd:  de Afghanen hebben aan de democratie geproefd en dat smaakte naar vreemde, botte kerels die deuren intrapten en familie vermoordden. Wilde mannen die brandstichtten en bombardeerden.

Ik stel mij voor hoe het hier zou zijn als het zou krioelen van de gewapende Somaliers, Zimbabwanen, soldaten van de Heer uit Oeganda en Iraanse mariniers. Dat alles omdat een vreemdeling uit een vreemde stad had besloten dat wij de “nieuwe leer” zouden moeten aanvaarden. Een, ongekende, nieuwe leer waarvan wij best de voordelen zouden begrijpen. Ondertussen zouden de gewapende mannen de Rotterdamse haven platbombarderen, Schiphol afgrendelen, de Afsluitdijk doorbreken en onze polders onder water zetten. Het lijkt mij dat ik mij onmiddellijk zou bekeren tot het nieuwe geloof. Zeker wanneer de plotseling arriverende Kirgiezen beloven zich vooral bezig te houden met de opbouw van tempels voor het nieuwe geloof. Veel vriendelijker en aardiger dan de anderen dus, of ….

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Deze keer is op nieuwsvan.nu en politiek.wordpress.com dezelfde colunn te vinden

 

https://politiek.wordpress.com

Published in: on 5 juni 2006 at 9:27  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/06/05/oren-om-te-horen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: