Uitdaging

Het is een hele uitdaging tegenwoordig om lijsttrekker te mogen zijn. Verdonk overtreedt de ene na de andere regel en wet onder het motto "Ik voer de wet uit" en zie: ze krijgt de meeste stemmen van de VVD. Zij gaat niet links en niet rechts maar gewoon rechts door zee. Misschien werpt zij zich over vier jaar onder het motto "Oranje Boven" op als presidentskandidaat.

 Bij D66 wordt het ook steeds leuker. Acht mensen hebben zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Volgens het NOS Journaal zal de strijd vooral gaan tussen Lousewies Frigidaire en Alexander Souris. De overige zes kandidaten kunnen we dus net zo goed als mevrouw Veenendaal wel op de vuilnisbelt gooien.

Het probleem is dat die zes(zeven) mischien wel de beste ideeën hebben maar ze zijn landelijk niet bekend. Daarmee zijn we in een bedenkelijk vaarwater gekomen. De Hadjememaar-cultuur is aan de winnende hand want met openbare dronkenschap of hoerenloperij kun je bijvoorbeeld heel bekend worden. Wat dat betreft zou Dato Steenhuis die zijn dienstauto te hard laat rijden ook nog een goede kans maken. "Die man durft tenminste en je weet wat je aan hem hebt." Dat is met Osama bin Laden ook het geval maar die komt er dankzij Verdonk niet in. Sterker nog, als hij kamerlid wordt, toont zij wel aan dat hij geen Nederlander is.

Nee, ik wil Steenhuis niet op een hoop gooien met Laden hoewel ze beiden bij voorkeur de vluchtstrook gebruiken. Ze hebben hun bekendheid vooral te danken aan zaken die niet door de beugel kunnen maar wie stopt de kiezer? Die heeft immers altijd gelijk?

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Https://www.politiek.wordpress.com

Published in: on 30 mei 2006 at 7:13  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/05/30/uitdaging/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: