Knutselen en frutselen

O, wat ben ik blij! Als gemiddelde Nederlander moet ik me weer veiliger voelen dan vorig jaar. Nou, reken maar. Een vriend van me werkt bij de belastingdienst dus wat kan me nog deren?

Integendeel, ik vlieg er eens uit met een van die veilige luchtvaartmaatschappijen KLM, Martinair of Transavia. Onder mij flitst de verrommeling van de polder weg, Er op uit! Joepieeee…

Wat jammer nou dat mijn speuderswerk als journalist weer roet in het eten gooit. Lees ik net in de krant dat de rampenbestrijding op Schiphol nu helemaal goed geregeld is, vind ik weer een rapport dat er helemaal niets van deugt. Bellen met de Marechaussee, nou die geven geen commentaar op een kabinetsstandpunt. Met 1800 man op de luchthaven zijn ze wel behoorlijk de weg kwijt want de ene keer is de burgemeester van Haarlemmermeer hun baas, de andere keer de minister van Defensie en weer een andere keer de burgemeester van Haarlem. Dan weet je dus zeker dat je gebeiteld zit op Schiphol. Ja, nee over oefeningen doen we geen mededelingen. Volgens de Marechaussee-voorlichter mag ik ook geen hypothetische vragen stellen (volgens mij is dat het uitgangspunt van elke oefening dus wat doen die lui daar eigenlijk?) In elk geval weet niemand op de luchthaven precies wie de baas is bij rampen en bedrijven en organisaties, zoals KLM, kunnen niet verplicht worden deel te nemen aan gemeenschappelijke oefeningen. Ik ben er dus inmiddels achter dat die hele veiligheidsstructuur op en rond Schiphol de vrucht is van veel geknutsel en gefrutsel. Je kunt daar wel luchtigjes over denken maar mijn veiligheidsgevoel is al weer een paar stapjes gedaald.

Tot sterkte

Kaj Elhorst

Http://www.politiek.wordpress.com

Published in: on 29 mei 2006 at 12:07  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/05/29/knutselen-en-frutselen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: