Misdadig

In de VS gooien de supermarkten de helft van hun voorraden ongeopend weer weg. Gewoon, boem, de afvalbak in. Er is een actiegroep die dat heeft gemerkt en die stelt nu menu’s samen uit de weggesmeten levensmiddelen. De supermarkten hebben daarop gereageerd door hun afval achter slot en grendel weg te bergen want voedsel moet wel de kans krijgen weg te rotten, zo meent de Amerikaanse grootgrutter.
Dat gebeurt in een land met een staatsschuld van enkele duizenden miljarden dollars. Per hoofd van de bevolking is dat ongeveer tienduizend dollar. Dat wil zeggen dat ook de zwarte in New Orleans, die modder leert eten, een forse schuld heeft. Vermoedelijk weet hij of zij dat niet eens.
Ondertussen moddert het regime verder in Irak voor zestig miljard dollar per jaar. Daar komt nog de jachtpartij op Al Quaida in Afghanistan bij en dat alles onder het mom van een gezonde economische politiek!

Als goed bondgenoot doet Nederland het niet veel beroerder. Van de week sprak ik een vriend die bij ING werkt. Het bedrijf heeft een miljarden winst gemaakt en ontslaat hem en enkele honderden anderen. De winst wordt gebruikt voor investeringen en dividenduitbetaling. Dat betekent dat de gemeenschap opdraait voor die dividenduitkering want al die ontslagenen eten van een uitkering. Ondertussen mompelt de ex CEO van Albert Heijn voor de rechtbank dat hij niets van boekhouden snapt en speelt hij Jacobse en Van Es met de ex CFO door met modder naar elkaar te gooien. Dat alles om het eigen met bonussen geplaveide straatje schoon te vegen.

Ik ben niet pissig over zoveel misdadigheid. Ik vraag me vertwijfeld af hoe het komt dat ik me nog niet heb bekeerd tot bommenmaker. In mijn achterhoofd groeit de gedachte om een rode vlag met hamer en sikkel uit te steken en er klinken vlagen van “Op, socialisten, sluit de rijen…” En dan besef ik dat zulke oplossingen ook alleen maar tot misverstanden hebben geleid en uiteindelijk misdadigheid opleverden. Machteloosheid? Nee, natuurlijk, het is tijd voor een geestelijke revolutie maar wie krijg je daar nou voor? Liever blazen tieners zichzelf op ten einde het koninkrijk vol maagden te verwerven. Misdadig…

Tot sterkte,

Kaj Elhorst

Advertenties
Published in: on 17 mei 2006 at 3:23  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://politiek.wordpress.com/2006/05/17/misdadig/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: